Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Schibsted tar fram handlingsplan för att bättra representationen

Publicerad: 20 november 2017, 07:34

Handlingsplanen ska styra arbetet mot en jämnare könsfördelning i koncernledningen. Det säger Schibsteds koncernchef Rolv Erik Ryssdal.

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Schibsted har tidigare fått kritik för bristande könsfördelning i ledningsgrupperna, vilket Medievärlden rapporterat om. Av de 14 personer som ingår i ledningsgruppen för Schibsteds nya affärsområde Media är bara tre kvinnor.

I torsdags arrangerades en debatt på Medienettverkets höstkonferens på Stratos i Oslo. På plats fanns Schibsteds koncernchef Rolv Erik Ryssdal som blev utfrågad om sin syn på saken, rapporterar norska Medier24.

Ryssdal lovade bättring under nästa år och sade att det till nästa styrelsemöte ska finnas en konkret handlingsplan.

”Jag kan försäkra er om att det pågår en hel del arbete, vi arbetar för fullt med detta. Det tar lite tid och vi måste göra flera strukturella åtgärder. Så här kommer det att ske massor och vi ska lägga fram en handlingsplan på nästa styrelsemöte.”

De nya ledningsgrupperna presenterades så sent som i oktober i år. NRK-profilen Lilla Sølhusvik var en av dem som på torsdagen ifrågasatte sammansättningen – och Schibsteds hantering av kritiken:

”Ni har just gjort förändringar i ledningsgrupperna, och så blir ni så generade efteråt? Kan ni inte bara säga att könsbalansen inte var så viktig? Det hade varit ett mer hedervärt svar än att säga att ni ska ta fram en ny handlingsplan.”

Läs också

Schibsted kritiseras för dålig representation

Så ser Schibsteds nya ledningsgrupper ut

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev