Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Schibsted, Polaris och Amedia bakom norsk distributionsoffensiv

Publicerad: 16 januari 2018, 11:46

De norska mediekoncernerna Schibsted, Polaris och Amedia står bakom ett norskt distributionsnätverk som är på offensiven, och precis har lanserat ett paketsamarbete med Finn.no.


Ämnen i artikeln:

Distribution

Det offensiva norska distributionsnätverket Helthjem satsar just nu mest på paketdistribution. Det är där den kraftiga tillväxten finns, internethandeln växer med 16–17 procent varje år i både Sverige och Norge.

Helthjem har genom samarbete med norska Finn.no lanserat en ny tjänst för paketdistribution mellan privatpersoner som döpts till ”Meg till Deg”. Lagom till jul lanserades tjänsten där personer i Osloområdet kan skicka småpaket över hela landet. Fram till kl. 23.00 kan man anmäla att det finns ett paket att hämta på mattan utanför dörren eller i brevlådan. Tidningsbudet plockar upp paketet och sedan blir det utdelat inom två dagar beroende på var mottagaren finns.

– Vår idé är att man inte skall behöva gå iväg till ett postkontor för att lämna paket, säger André Braathen som är kommersiell direktör på Helthjem

Han berättar att redan första månaden hade 25 000 besökt appen och 2 000 paket distribuerats.

– Norrmännen har kommit längre än vad vi har gjort i Sverige, berättar Anette Jarlemark som är affärsutvecklare hos MTD.

Anette Jarlemark tror att det kommer dröja innan det lanseras konsument till konsumenttjänster via tidningarnas distributionsnät i Sverige. Däremot växer e-handelslösningar sakta men säkert.

– Även om det för vår del gått långsammare än vi förväntat oss, förklarar Anette Jarlemark.

Läs mer i snabbanalysen på Medievärlden Premium.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Distribution

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.