Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Schibsted missar målet med Helins efterträdare

Publicerad: 31 mars 2016, 12:14

Schibsted Sverige är ännu inte klara med rekryteringen av en ny publisher för Aftonbladet. Trots att målet var att presentera ett namn senast sista mars.


Ämnen i artikeln:

Raoul GrünthalAftonbladetSchibsted

Den 15 december i fjol kom nyheten att Aftonbladets publisher Jan Helin tar klivet över till SVT för att bli programdirektör för nyheter, sport, samhälle, dokumentär, barn och unga samt minoriteter. Sofia Olsson Olsén tog då över som tf chefredaktör och Schibsteds Sverigechef Raoul Grünthal klev in som vd för Aftonbladet och affärsområdeschef för Schibsted Publishing.

Planen var då att en permanent efterträdare skulle klar under första kvartalet i år. Det stod också snart klart att det var fortsatt publishermodell som gällde.

Men nu står det klart att tidsplanen spruckit. Enligt Raoul Grünthal kommer en lösning att presenteras i närtid.

Varför sprack tidsplanen?

Jag skulle inte säga att den har spruckit. Men vi var inte klara med något innan påsk och det är ingen mening med att gå ut med något under påskveckan, när folk är ute och reser och så, säger Raoul Grünthal.

Betyder det att ni presenterar vem det blir när Sofia Olsson Olsén är tillbaka från Grekland (där hon följer de Gula Båtarnas arbete, reds. anm) ?

Ha ha, jag säger inte mer än att vi kommer att presentera vem det bli i närtid.

När du säger att ni inte var klara med något före påsken betyder det att ni är klara nu?

Vi är inte klara med det innan vi har gått ut med vem det blir.

Jan Helin till SVT

Här är några du kan ringa, Raoul

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.