Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Schibsted köper ut Berlusconi ur Metronome

Publicerad: 28 september 2007, 07:53

Schibsted köper Berlusconi-ägda Endemols andel i Metronome. Därmed äger den norska mediakoncernen Nordens största tv-produktionsbolag till 100 procent.


Idag på morgonen skriver Schibsted i ett börsmeddelande att man ingått ett avtal med Endemol Finance om att köpa deras andel på 35 procent i Metronome Film & Television. Priset ligger på 145 miljoner svenska kronor. Detta betyder att Metronome nu värdesätts till 414 miljoner kronor.

Schibsteds koncerndirektör för Sverige och styrelseordföranden i Metronome, Gunnar Strömblad, säger i börsmeddelandet detta:

– I ett medialandskap där innehållsproduktion blir alltmer central, kommer Metronome att spela en viktig strategisk roll för Schibsted. Vår framtida satsning på tv-produktion och levande bilder görs bäst i ett helägt dotterbolag, och Metronomes starka marknadsposition är en bra utgångspunkt för vår vidare utveckling. Vi ser också fram emot att fortsätta vår samarbete med Endemol.

I fjol hade Metronome en omsättning på 1,1 miljarder kronor och ett resultat före skatt och räntor på 22 miljoner kronor.
Christer  Källström

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev