Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Saudiarabien: Mordet på Khashoggi var planlagt

Publicerad: 25 oktober 2018, 11:49

De som nu misstänks för mordet på exiljournalisten Jamal Khashoggi hade enligt den saudiska förundersökningsledaren planerat gärningen.


Mordet på den saudiska exiljournalisten Jamal Khashoggi var planerat av de nu misstänkta. Det sade den saudiska förundersökningsledaren i ett inslag i den statliga saudiska tv-kanalen al-Ekhbariya på torsdagen, rapporterar dn.se. Utredningen om vad som hände Jamal Khashoggi pågår just nu och leds av en turkisk-saudisk grupp.

Exiljournalisten har varit försvunnen sedan han i början av oktober besökte sitt hemlands konsulat i Istanbul för att få ut dokumentation inför sitt bröllop. Turkisk polis hävdade tidigt att man hade bevis för att Jamal Kashoggi mördades inne på konsulatet, men det saudiska konsultatet har envist hävdat Saudiarabiens oskuld – fram tills i fredags.

Den saudiska utrikesministern Adel al-Jubeir bekräftade då att Kashoggi dött i ett slagsmål som urartat inne på konsulatet. Vidare kallade utrikesministern journalistens död för ett ”enormt misstag” – och inte något som kronprins Mohammed bin Salman kände till.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev