Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Saudiarabien bekräftar Khashoggis död

Publicerad: 22 oktober 2018, 04:18

Den saudiska exiljournalisten Jamal Khashoggi ska ha dött i ett slagsmål inne på konsulatet i Istanbul.


Sent på fredagskvällen svensk tid bekräftade Saudiarabien att exiljournalisten Jamal Khashoggi är död. Han ska ha dött i ett slagsmål inne på konsulatet i Istanbul. Enligt utrikesminister Adel al-Jubeir var journalistens död var ett ”enormt misstag” – och inte något som kronprins Mohammed bin Salman kände till, rapporterar AFP. Jamal Khashoggis kropp är ännu inte återfunnen.

Totalt 18 personer har gripits misstänkta för inblandning i det misstänkta mordet. Och såväl kungafamiljens rådgivare Al-Qahtani som den högt uppsatta underrättelsechefen Ahmed El Asiri har sparkats.

Jamal Kashoggi har varit försvunnen sedan han i början av oktober besökte Saudiarabiens konsulat i Istanbul för att få ut dokumentation inför sitt bröllop. Turkisk polis hävdade tidigt att man hade  bevis för att Jamal Kashoggi mördades inne på konsulatet, men det saudiska konsultatet har envist hävdat att Kashoggi lämnat konsulatet när han var klar med sitt ärende.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.