Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sara Skyttedal vill ha resning i HD – ligger i bildtvist med DN

Publicerad: 1 april 2019, 10:55

KD:s toppnamn Sara Skyttedal vill ha resning i Högsta domstolen. Frågan handlar om de bilder som DN använt från hennes Facebook.


Ämnen i artikeln:

DN

2015 publicerade DN 10 bilder från Sara Skyttedals Facebook-sida där hon bland annat poserar med ett israeliskt militärfordon. I oktober förra året slog Patent- och marknadsöverdomstolen fast att det inte var ett brott att publicera bilderna. det innebar bland annat att Sara Skyttedal, som är toppnamn på KD:s EU-vallistan, tvingas betala DN:s rättegångskostnader på en halv miljon.

Men nu har Sara Skyttedal begärt att Högsta domstolen ska pröva fallet, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Överklagan riktar in sig på Patent- och marknadsöverdomstolens  motivering om att det enbart ska ha handlat om en enskild publicering. Även att DN under 20 månader inte skrivit namn på fotografen menar Skyttedals advokater ska ge hennes rätt, skriver Nyhetsbyrån Siren.

I Patent- och marknadsdomstolen, som är den lägre instansen, fick Sara Skyttedal rätt och skulle få 10.000 kronor i ersättning av DN för publiceringarna.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

DN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.