Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sänkt medlemsavgift i a-kassan

Publicerad: 9 november 2018, 06:00

Från januari 2019 sänks månadsavgiften till Journalisternas arbetslöshetskassa med tio kronor.


Medlemsavgiften i Journalisternas a-kassa är den samma oavsett inkomst. I dag kostar det 145 kronor i månaden att vara medlem, men från och med årsskiftet sänks avgiften med tio kronor till 135 kronor i månaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden till sänkningen är minskade kostnader på personal- och it-sidan.

”Nu är it-kostnaden per medlem lika stor oavsett vilken a-kassa medlemmen tillhör. Tidigare fick de stora kassorna en rabatt, ju större kassa desto mindre kostnad. Vi är en förhållandevis liten kassa och våra medlemmars kostnad sjönk rejält nu med nya fördelningen. Vi har länge jobbat för en rättvisare fördelning”, säger kassaföreståndaren Wolfgang Ramstedt.

Ulrica Widsell, styrelseordförande för Journalisternas a-kassa, hoppas att sänkningen ska leda till att man lockar fler medlemmar.

”Det är glädjande att vi nu kan sänka avgiften för våra medlemmar. När kassans kostnader har minskat känns det rätt att även medlemmarna får en lägre kostnad. Jag hoppas också att fler väljer att gå med i a-kassan när avgiften sänks.”

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News