Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Säfström om sitt nya uppdrag

Publicerad: 3 juni 2016, 06:39

Förra NA:chefen, Katrin Säfström, om utmaningarna och förväntningarna på sitt nya jobb som chefredaktör för Kvällsposten.


Ämnen i artikeln:

KvällspostenExpressen

Det känns roligt och spännande, men naturligtvis är det mycket nytt också. Dels att vara på en ny arbetsplats i en ny region, dels att arbeta på en kvällstidning, säger Katrin Säfström till Medievärlden.

Kvällspostens startade 1948. Sedan dess har tidningen haft 13 chefredaktörer samtliga män. När Katrin Säfström tillträder i oktober blir hon alltså den första kvinnan att leda tidningen:

Ja, det kanske var på tiden då. De tidigare chefredaktörerna har varit starka och duktiga journalister, men visst känns det kul att vara första kvinnan på posten. Det var jag faktiskt på Folket också.

Som chefredaktör vill hon tillföra det hon brinner för: lokal journalistik, viljan att beröra och vara först på nyheter.

Hur ska du göra det?

Jag kommer inte att komma med någon programförklaring i dag utan jag vill börja med att lyssna av var medarbetarna säger. Höra vad de har för tankar, idéer och förväntningar på mig.

Hur mycket kvällstidningsmänniska är du?

Jag har ingen tidigare erfarenhet av att ha jobbat på kvällstidning. Men på de morgontidningar jag har varit har ambitionen hela tiden varit att vi ska vara snabba på nyheter och starka på nära och berörande journalistik. Den inställningen och det arbetssättet tror jag jag har nytta av även här.

Säfström ser fram emot att arbeta i Malmö och Sydsverige, som hon beskriver som ”en väldigt spännande region”:

Det händer mycket här. Men det är också en utmaning i sig att fundera över vad man kan skildra och göra med samhällsjournalistiken här.

Katrin Säfström tar över Kvällsposten

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

KvällspostenExpressen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev