fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så tycker SJF om Medieutredningen

Publicerad: 21 mars 2017, 11:39

Gärna ökade anslag. Men kvaliativa kriterier är inte rättssäkert. Det menar SJF i sitt remissvar om Medieutredningens slutbetänkande.

Ämnen i artikeln:

MedieutredningenSvenska Journalistförbundet

Att det finns objektiva mätkriterier i ett nytt mediestödssystem är inget problem för Journalistförbundet. Men med kvalitativa bedömningar som ”hög kvalitet och inre mångfald” samt ”principen om alla människors lika värde och den enskilda människans frihet och värdighet” är det annorlunda. Det är svårt att se hur dessa ska tillämpas på ett rättssäkert sätt menar organisationen i sitt remissvar på Medieutredningens slutbetänkande ”En gränsöverskridande mediepolitik För upplysning, engagemang och ansvar”.

Journalistförbundet menar också att det bra med ökade anslag till ett nytt stödsystem, men att det är svårt att ta ställning till de summor som föreslås då det är oklart hur det ökade stödet finansieras.

Det finns en stor risk att de utvidgade ramar som finns i Medieutredningens förslag inte räcker menar SJF och ställer sig därför bakom förslaget om en mediefinansieringsutredning, som kan ta ett helhetsgrepp om frågorna kring mediebranschens ekonomi, inklusive beskattning, villkor för viss annonsering med mera.

Läs också: Så tycker TU om Medieutredningen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev