Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så ska PRV sprida kunskap om upphovsrätt

Publicerad: 28 november 2018, 06:00

Patent- och registreringsverket (PRV) lanserar en sajt som ska lära låg- och mellanstadieelever om upphovsrätt.


Ämnen i artikeln:

Patent- och registreringsverketPRV

Bakgrunden till kampanjen är att okunskapen bland unga om upphovsrätt är stor samt att upphovsrättsskyddat material som stjäls på nätet är ett växande problem. I enlighet med sitt regeringsuppdrag att öka kunskapen om upphovsrätt på nätet lanserar Patent- och registreringsverket därför informationssajten ”Upphovsrättsskolan”. Det rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.

”Vi har sett att kunskapen är låg och att många är ute på sidor som är illegala. Många tycker att det är mindre viktigt med lagligt material i lägre åldrar, sedan stiger viljan att ta del av lagligt material ju äldre befolkningen blir”, säger Margareta Ternell, marknads- och kommunikationschef på PRV till Kulturnytt.

Tanken är att sajten ska kunna användas av lärare i undervisningen av låg- och mellanstadieelever. Förhoppningen är att de unga ska få ökad kunskap i hur lagen säger att man ska förhålla sig till upphovsrättsskyddat material  samt att fler kulturskapare ska få betalt.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News