Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Så ska Mediabolaget Västkusten spara

Publicerad: 26 oktober 2012, 05:22

Ett nollresultat 2013 skulle bli resultat om Mediabolaget Västkusten inte genomför sitt sparpaket. Vi behöver vara lönsamma, säger bolagets vd Boine Gepertz.


Ämnen i artikeln:

Boine GepertzMediabolaget Västkusten

50 anställda av 350 ska lämna Mediabolaget Västkusten. Orsaken är en vikande annonsförsäljning. I år kommer man att gå med vinst. Men om trenden fortsätter nästa år blir det då ett nollresultat efter avskrivningar.

Är det så farligt?

Vi behöver vara lönsamma för att fortsätta utveckla oss som medieföretag, säger Boine Gepertz.

Minskningen av personalen hoppas ledningen ska ske på frivillig väg med hjälp av avgångsvederlag. De som berörs har till den 4 januari på sig att fundera över följande erbjudande:

De som jobbat över 13 år i bolaget och inte fyllt 61 år får efter sista arbetsdagen sin uppsägningstid plus tio månader betald.

Alla över 62 år erbjuds tolv månadslöner, alla över 63 år erbjuds nio månadslöner.

Ledningen har sedan möjlighet att säga nej till vissa om till exempel allt för många på ett enskilt företag skulle tacka ja till erbjudandet.

Hur ska det gå att göra tidning efter den här minskningen av personalen?

Det blir en stor omställning. Vi måste göra medvetna val, både av vad vi ska göra och vad vi ska välja bort. Vi måste samordna och standardisera mera men också vara mer flexibla.

Kommer tidningarna locka till sig fler annonsörer efter omställningen ?

Vi kommer fortfarande vara bäst på lokala nyheter på våra orter. Sedan måste vi bli bättre på att visa på vilken effekt annonsering hos oss har. Och bli bättre på att paketera print och webb.

Effekten av sparpaketet ska ge minskade utgifter med omkring 30 miljoner kronor. I Mediabolaget Västkusten ingår Hallands Nyheter, Hallandsposten, TTELA, Bohusläningen och Strömstads tidning samt Annonsproduktion i Väst.

Krismöte på Mediabolaget Västkusten

50 får gå från Mediabolaget Västkusten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.