Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så mycket hoppas Mittmedia tjäna på tavelaffären

Publicerad: 6 april 2016, 05:05

Försäljningen av Sundsvalls Tidnings tavlor kommer att ge ett tillskott på några miljoner. Det tror koncernens finanschef Ulf Eriksson.


Ämnen i artikeln:

Sundsvalls Tidning

Sammanlagt är det åtta tavlor som Mittmedia vill sälja. Bland annat Sundsvallsfödda Sigrid Hjerténs ”Iván som baby” samt ”Lapp från Abisko vid fjällsjö” av Leander Engström. Både Hjertén och Engström räknas till modernismens banbrytare i Sverige.

Ulf Eriksson uppskattar att det totala försäljningsvärdet uppgår till några miljoner.

Är det några fler tidningar i koncernen som sitter på den här typen av tillgångar som ni nu också planerar att avyttra?

På övriga orter är det mer att se som utsmyckning av våra lokaler, det är bara i Sundsvall som vi deponerat konst hos annan aktör.

Mittmedia sitter på ett stort fastighetsbestånd, är det något ni funderar på att göra er av med också?

Vi har ingen uttalad strategi om detta så det finns inga generella svar, med fastigheter är det ibland mer lönsamt att äga och ibland kan det vara en bättre affär att sälja. Alla fastigheterna inrymmer verksamheter som bedrivs av Mittmedia, fastigheterna bidrar därmed till någon form av verksamhetsnytta. Detta till skillnad mot den konst som nu diskuteras och som är deponerad hos Sundsvalls Museum. I vart fall vid värderingstillfället förvarades sju av totalt åtta tavlor i förråd så varken vi eller allmänheten i Sundsvall hade någon glädje av den.

Mittmedia säljer ST:s konstsamling

Ämnen i artikeln:

Sundsvalls Tidning

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev