Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så mottogs förslagen om spelannonsförbud

Publicerad: 31 mars 2015, 06:36

Igår presenterades Främjandeförbudsutredningens betänkande "Ett effektivare främjandeförbud i lotterilagen" för civilminister Ardalan Shekarabi.


Ardalan Shekarabi skrev på Twitter: ”Jag tog idag emot Främjandef.utred. Intressanta förslag som ska ses i ett större sammanhang, i ett framt. lic.system.” Kommentaren kan tolkas som att förslagen för tillfället kommer att lämnas utan åtgärd.

TU har reagerat starkt på en del av förslagen, som skulle innebära ett totaltstopp för spelannonser i svenska medier.

”Förslagen är ett rent beställningsjobb från den gamla regeringen och jag utgår från att den nya regeringen och civilministern lägger dem åt sidan och i stället nu tar tag i den aviserade utredningen om en övergång till ett licenssystem för den svenska spelmarknaden”, skriver TU:s jurist Per Hultengård i en kommentar.

”Om förslaget genomförs innebär det att svenska medier och tidningar undandras annonsintäkter på mellan två och tre miljarder kronor årligen. Ett tydligare exempel på en mediepolitik som inte hänger ihop är svårt att föreställa sig”, fortsätter han.

Läs utredningens betänkanden här.

TU: annonsförbud hotar kvalitetsjournalistik

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.