lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så många har laddat ner Bonniers tidnings-appar

Publicerad: 25 januari 2011, 11:41

Lösnummer i Ipad är ingen affär enligt Nils Öhman, chef för DN:s Ipadsatsning. Däremot finns det en betalvilja bland prenumeranterna. Men hur många av de 26 000 som laddat ner appen som mer frekvent köper tidningen vill han inte avslöja.

Ämnen i artikeln:

Ipad

Några erfarenheter som DN dragit av sin Ipad-satsning så här långt:

Det har blivit en positiv respons på produktkvaliteten. De negativa reaktioner som kommit har handlat om priset.

Men där är vi inte färdiga ännu. Vi kommer säkert att skruva på det, säger Nils Öhman.

Fast det finns plus även i kritiken menar han:
Två tredjedelar av de som har synpunkter på priset nämner också att de tycker att det är en bra produkt. Men att den kostar för mycket.

Annonsörerna har visat ett fortsatt intresse för att synas i Ipad-versionen. Läsarna har också reagerat positivt på de kommersiella budskapen. Inte minst för att det går så snabbt att ta sig förbi dem om man inte är intresserad av budskapet enligt Nils Öhman.

På en sajt måste klicka bort annonsen, något som tar ett par sekunder även med den snabbaste burken och den bästa uppkopplingen. Ett störande moment Ipad-läsarna slipper menar Nils Öhman.

Där bläddrar man förbi dem lika fort som handen rör sig.

DN var först ut på Ipad av Bonniers tre större morgontidningar när den lanserades den 7 december. DN+ leder också den interna ligan med 26 000 nerladdningar. DI är god tvåa med 20 000 och Sydsvenskan-appen har 6 000 laddat ner i dagsläget. Men det säger inget om hur många som läst tidningen, varken någon gång eller mer frekvent. Det är uppgifter Nils Öhman inte vill offentliggöra.

   Vi har valt att inte gå ut med det.

Fortfarande är det mycket DN inte hunnit göra. Möjligheter att dela och/eller kommentera texter till exempel. Tidningen har inte heller börjat analysera några användardata ännu. Inte heller lästider har man någon egentlig kunskap om.

Men enligt Nils Öhman har det kommit samtal från prenumeranter, främst ifrån ur ett Stockholmsperspektiv avlägsna landsändar, som lämnat papperet och övergått helt till Ipad-versionen att de läser minst lika länge efter övergången till det nya formatet.

Även om det kanske inte innehåller lika mycket.

DI+ gratis ytterligare en månad

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev