söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så kan Zlatan få loss Dawit Isaak

Publicerad: 31 augusti 2010, 06:14

Zlatan Ibrahimovic har Silvio Berlusconis öra som står på god fot med Eritreas diktator Isaias Afwerki. Det kan vara en väg för att få loss Dawit Isaak menar DN:s kulturchef Björn Wiman.

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Eritrea var från slutet på 1800-talet till 1941 en italiensk koloni. Men affärsrelationerna mellan de bägge länderna är fortfarande goda. Så är även relationerna mellan Silvio Berlusconi och Eritreas diktator Isaias Afwerki.

Ett faktum som DN:s kulturchef Björn Wiman hoppas kan innebära en chans att få loss Dawit Isaak. För Berlusconi äger också Milan, där Zlatan Ibrahimovic numera spelar. Kanske kan den svenska storstjärnan be sin klubbpresident att utöva påtryckningar på Eritrea menar han.

Det är ett realpolitiskt faktum att Silvio Berlusconi är den ende europeiske Ledare som har tentakler rakt in i den eritreanska diktaturens innersta krets, skriver Björn Wiman i dagens DN.

Tror du att det här kan få Dawit Isaak fri?

   Det är ett desperat långskott. Men alla möjligheter som finns måste ändå prövas, säger Björn Wiman.

Det är dock en djärv, brant och tilltalande tanke menar han. Dessutom påvisar den sambandet mellan fotboll och politik som alla inte har så klart för sig.

Fast kan man få in den tunga kampanjjournalistik som bedrivs av kvällstidningarna på Zlatan-spåret kan det kanske hända något tror Björn Wiman:

Till exempel har Expressen en imponerande förmåga att få världsstjärnor att skriva på för Dawit. Och det kan betyda mer om Zlatan gör det än om Bruce Springsteen eller Madonna gör det. Just med tanke på kopplingen till Berlusconi.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev