torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så blir Sydsvenskan/HD:s redaktion

Publicerad: 13 oktober 2014, 10:38

Nu är Sydsvenskan/HD:s redaktionella organisation klar. Webben hamnar i Malmö medan nattredigeringen kommer att göras i Helsingborg. UPPDATERAD


AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Vi har precis avslutat förhandlingarna om hur den nya redaktionella organisationen ska se ut, säger Anette Östergren, som är vice vd och HR-chef i den nya organisationen.

Det blir en allmänredaktion med 146 tjänster. Det är fyra fler än det ursprungliga förslaget 142. Till det tillkommer journalisttjänster på Hallå, City, ledarredaktionen och innovationsgruppen. Totalt blir det 181 journalisttjänster.

Webben hamnar i Malmö, med undantag för två tjänster i Helsingborg (1 på nyhetsdesken och 1 på sporten). Webb- och webb-tvdesken i Malmö består av totalt 13 tjänster.

Nattredigeringen med tio tjänster hamnar däremot i Helsingborg, vilket var en stridsfråga för Sydsvenskans fackklubb, som ledde till att de båda fackklubbarna förhandlade var och en för sig.

Nattredigeringen ingår i det som kallas printredaktionen och består av totalt 18 tjänster, förutom redigerare finns där även redaktörer, formansvariga, sidgranskare, formansvariga och nattredaktör.

Har det varit negativt för er att klubbarna förhandlat var och en för sig?

Absolut inte, det var först i fredags som vi förhandlade separat, och det har inte inneburit några problem.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev