söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så blir Sydsvenskan/HD:s nya ledning

Publicerad: 17 juni 2014, 05:14

Sydsvenskans redaktionschef Pia Rehnquist blir chefredaktör för Sydsvenskan, Lars Johansson fortsätter som chefredaktör för HD. Men ansvarig utgivare för båda tidningarna blir koncernchefen Lars Dahmén.

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Det nya företaget kommer att ha drygt 400 anställda, vilket innebär en minskning med mellan 160 och 180 tjänster.

I dag består tidningarnas redaktioner av sammanlagt omkring 230 tjänster. Omkring 150 av dessa ska vara kvar när fusionen är helt genomförd.

”Minskningen sker genom att vi drar nytta av synergier. Det vi har gjort på två ställen tidigare gör vi nu på ett. Vi går ner på ett tryckeri, minskar antalet chefer och förenklar organisationen”, säger Lars Dahmén till Sydsvenskan.

Förändringen träder i kraft så snart Konkurrensverket sagt ja till affären.

Sydsvenskans nya chefredaktör, Pia Rehnquist, har jobbat på tidningen sedan 2000. I början av 2013 blev hon redaktionschef och har sedan dess suttit i tidningens ledningsgrupp.

”Det här är på alla sätt ett drömjobb för mig och jag är mycket hedrad över att vara tilltänkt. Sydsvenskan är en otroligt viktig aktör i sydvästra Skåne och jag ser fram emot att ta det ansvaret som krävs för att leda tidningen och utveckla journalistiken ytterligare”, säger hon till den egna tidningen.

Nu avgörs HD:s framtid över 200 kan få gå 

Vi ska bli ett bolag med ett tryckeri

Sydsvenskan köper HD

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev