Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så blir GP:s nya förstadel

Publicerad: 17 januari 2011, 12:50

Den ska bli närmare. Med mer granskningar. Och vara tydligare med att det är egna nyheter. I morgon är det premiär för GP:s nya förstadel.


Ämnen i artikeln:

GP

Vi ska hitta närmare bilder, fler personer och mer engagerande nyheter. Det är det förändrade nyhetsarbete som är det viktiga. Den nya layouten ska bara stödja den, säger Cecilia Frisk, chef för GP:s nyhetsredaktion.

Tidningen försöker också hitta nya berättarformer med till exempel fler temasidor. Ögonblicket, en sida som ägnas åt nyhetsbilder, eller uppdrag Göteborg där en reporter och fotograf skickas ut på stan utan andra direktiv än att hitta en berättelse från Göteborg.

Läsarna har varit delaktiga i designarbetet. Bland annat genom GP:s sida på Facebook som Medievärlden skrivit om tidigare. 

Responsen därifrån har varit överlag positiv.

Vi har fått kvitto på att vi varit på rätt väg. De har tyckt att det varit en fräsch layout, med större bilder och tydligare prioritet. De gillar att vi satsar mer på granskningar också.

Har alla varit positiva?

Nja, kanske inte alla. Visst finns det någon som tyckt att bilderna blivit för stora till exempel.

Men sedan har många ringt eller mejlat in åsikter också.
I höstas gjorde GP om bland annat kultur- och nöjessidorna samt GP söndag. Närmast på tur står Ekonomi & Politik till hösten.

Läs mer om nya GP här.

Ämnen i artikeln:

GP

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev