Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så blir Aftonbladets nya tv-satsning

Publicerad: 3 september 2013, 04:37

Idag är det premiär för Aftonbladets nya tv-satsning, som förhåller sig fritt till tablån.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetAftonbladet TV

Sändningarna kommer att börja runt 18 och sluta runt 22. Ett medvetet val, enligt Aftonbladets publisher Jan Helin.

”Med en färdig tablå följer man inte det som händer. Människor i dag klickar på det de vill titta på helt enkelt”, säger han till Aftonbladet.se.

Den enda fasta punkten blir ”Brottscentralen” klockan 19, där Lennart Ekdahl, Linda Hjertén och Thabo Motsieloa följer polisens arbete i realtid.

”Tittarna kommer att få något helt nytt, det blir ett 45 minuter långt krimprogram där vi uppmärksammar brott som har skett de senaste 24 timmarna. Dels fokuserar vi på brott som har skett det senaste dygnet och sen har vi också kameror på polisens länskommunikationscentraler så att vi kan prata med polisen live”, säger Linda Hjertén.

Kvällens program:

Aftonbladet Live: Diskuterar dagens nyhets- och nöjeshändelser. Programmet leds av Karin Magnusson och Maria Bjaring. Sändningen startar runt 18.

Brottscentralen: Direktsänd kriminaljournalistik som också släpper in tittarna via en chat. Programledare blir Lennart Ekdal och Thabo Motsieloa tillsammans med Aida Paridad och Linda Hjertén. Sändningen startar 19.

Sportbladet Show:  En direktsänd talkshow med gäster i studion, liveresultat och inslag från arenorna.  Sändningen startar runt 20.

Läs mer på Aftonbladet.se.

Jan Scherman till Aftonbladet

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetAftonbladet TV

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev