Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så blev betyget på Medieutredningens möte

Publicerad: 16 juni 2015, 10:36

Kvaliteten på grupparbetet får underbetyg. Men Anette Novaks engagemang bedöms som stort. Det visar en utvärdering av Medieutredningens samråd i Husby som Medievärlden som första medie tagit del av.


Ämnen i artikeln:

Medieutredningen

I dag pågår Medieutredningens samråd i Svedala några mil utanför Malmö. I förra veckan var övningen i Nordmaling i södra Västerbotten. Första mötet var i Stockholmsförorten Husby i slutet av maj. Det mötet kritiserades av många mediechefer, bland andra Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström.

Nu har deltagarnas utvärderingar sammanställts. Och att döma av svaren fanns ett visst fog för kritiken.

På en femgradig skala får kvaliteten på det grupparbete som Medieutredningen höll i Husby ett genomsnittsbetyg på 2,5. Inte heller bordsvärdarnas insats når upp till ett godkänt betyg i genomsnitt, varken som samtalsledare (2,55) eller sammanfattare (2,5).

Däremot får utredaren Anette Novaks engagemang och ledning ett bra betyg. På femgradig skala ger över 30 procent henne högsta betyg, snittsiffran blir 3,64.

Att mötet hölls i Stockholmsförorten Husby var också bra tycker de som deltog i samrådet. Över 40 procent gav valet av plats en femma. I genomsnitt blev betyget 3,64.

Men mötet infriade inte riktigt de ställda förväntningarna visar utvärderingen. 27 procent gav det lägsta betyg, 22 procent en tvåa. Genomsnittsbetyget blev 2,7.

Utvärderingen visar också en tredjedel av deltagarna kom från Public service, 19 procent från tidningar & mediehus, 19 procent från nya mediehus (online & övrigt).

Resultaten bygger på svar från 22 personer. Ett 60-tal personer deltog i mötet i Husby.

Mattsson om sitt tvivel på medieutredningen

Ämnen i artikeln:

Medieutredningen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev