Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Så berörs tidningarna av TV4 News nedläggning

Publicerad: 17 maj 2013, 05:00

Expressen och Svenska Dagbladet är två av flera tidningar med ett samarbete med TV4 om rörligt material på sina sajter. Så här påverkas de av beslutet att lägga ner TV4 News.


Ämnen i artikeln:

TV4 NewsExpressenSvenska Dagbladet

Sedan slutet av 2012 har det varit ett nära samarbete mellan Expressen och TV4 News. Bland annat hade redaktionerna insyn i varandras arbete för att minimera dubbeljobb.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson vill inte spekulera i hur beslutet att lägga ner TV4 News kommer att påverka tidningen.

Inte direkt efter ett nedläggningsbesked som kostar ett 20-tal medarbetare jobben. Men de samarbeten som vi har med TV4 och Nyhetsbolaget handlar om bland annat materialutbyte, och Fyran kommer fortsätta vara en stor och viktig aktör inom nyhets-tv. Jag tror att både dem och vi ser fördelar med fortsatt samarbete, Fyran är ju starka i broadcast och vi ökar snabbt digitalt.

Hur har samarbetet gått?

Bra. Det är, och ska förstås vara, olika redaktionella kulturer men jag tror att både Nyhetsbolaget och Expressen har vunnit på att lära lite av varandra.

Hur viktigt har TV4 News varit för era trafiksiffror?

Inte alls. Trafikstyrningen har varit ensidig – från Expressen.se till TV4 Play. Här finns det rimligen goda förutsättningar för ett bra, fortsatt samarbete. Det finns mycket bra innehåll på TV4 Play som fler borde upptäcka.

Tänker ni ersätta TV4 News med någon ny leverantör eller klarar ni er själva nu?

Vi samarbetar med alla som kan göra Expressen TV bättre, vi har haft goda förbindelser också med exempelvis SVT och Viasat. Jag beklagar att TV4 News inte finns kvar, men det kommer ändå vara väldigt många som vill se ”Nyheterna” i TV4 – om man nu ska ha perspektiv på gårdagens tråkiga besked.

Svenska Dagbladets samarbete med Nyhetsbolaget, som äger TV4 News, är bara några veckor. Enligt den information Fredric Karén, chef för SvD.se, fått kommer de inte att påverkas av gårdagens beslut.

Vi har ett avtal med Nyhetsbolaget, inte TV4 News. Att den linjära kanalen läggs ner påverkar inte de avtal vi har kring enskilda klipp. Nyhetsbolaget fortsätter sin produktion av innehåll till TV4:s nyhetssändningar lokalt och riks och avtalen om internationella klipp påverkas inte. Eventuellt innebär detta färre liveklipp för oss, det återstår att se och i så fall något vi får diskutera med Nyhetsbolaget.

Han är nöjd med samarbetet hittills.

Vi tycker innehållet är bra, servicen är hög och snabb, vi har också sett en positiv effekt på webb-tv-trafiken.

Åsa Tillberg om Nyhetsbolagets framtid

Fördjupat samarbete mellan Expressen TV och TV4 News

Nyhetsbolaget och SvD i samarbete 

Nyhetsbolagets webb-tv till fler lokaltidningssajter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.