Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ryanair hotar tidning med stämning

Publicerad: 20 augusti 2013, 06:11

"Om ni publicerar några av dessa påståenden kommer vi att inleda juridiska processer." Ryanairs kommunikationschef vill inte att tidningen publicerar piloternas kritik.


Ämnen i artikeln:

Södermanlands NyheterRyanair

Anonyma piloter på Ryanair kommer med svidande kritik mot det egna flygbolaget i dagens Södermanlands Nyheter. Det handlar enligt dem om en skrämselkultur inom företag som på flera sätt pressar piloter att tumma på säkerheten.

När tidningen ber Ryanairs kommunikationschef Robin Kiely bemöta kritiken reagerar han starkt och hotar med att tidningen kommer att dras inför rätta om piloternas kritik kom i tryck. Men försöket att stoppa publiceringen fick inte SN:s chefredaktör Göran Carstorp att ändra sig.

Det en del av en kampanj från piloternas sida, det är vi medvetna om. Men det är anmärkningsvärda uppgifter som handlar både om deras arbetssituation och flygsäkerheten, säger han till Medievärlden.

Ryanair har nyligen stämt det engelska tv-bolaget Channel 4 för att de publicerade liknande uppgifter.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.