Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Rund bilaga gav Sydsvenskan guld

Publicerad: 12 maj 2006, 11:58

Sydsvenskan tog Sveriges enda guld vid SNDS (Society For News Design Scandinavia) tävling för bästa tidningsdesign 2005. Priset delades ut vid föreningens pågående konferens i Trondheim.


Sydsvenskan vann guld i sportklassen för sin bilaga inför fotbollsallsvenskan förra våren. Bilagan var gjord rund som en fotboll och bakom idé och utformning stod Lars Dareberg och Ulf Jarevik.
Juryns motivering:
”Bollen är rund! En helt unik lösning och ett unikt format, som kommer att falla i god jord hos alla fotbollsfans. Och trots den svåra formen är bilagan läsbar, man har även lekt med den runda formen inuti. Det är en mästerlig idé, och det är uppenbart, att den har krävt ett enormt arbete. ”, lyder motiveringen till priset.
– Fantastiskt roligt och välförtjänt. Vi har haft ett intensivt år med många priser, säger Sydsvenskans chefredaktör Peter Melin i en kommentar till den egna tidningen.
Sverige utmärkte sig även i andra klasser. Fyra silvermedaljer gick till Dagens Nyheter (bland annat för feature och visuell kommunikation), två till Sydsvenskan (förstasida om tsunamin och förstasida i en bilaga) och ett silver vardera till Östgöta Correspondenten (redesign),) Aftonbladet (sport) och Upsala Nya Tidning (feature).
Totalt deltog 927 bidrag, 72 av dessa prisbelöntes. Sverige blev främsta land med 27 vinster.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev