Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Rockad kan öppna för LT

Publicerad: 30 oktober 2002, 08:11

Centertidningar bryter loss Tabloidtryck i Norden AB från Norrtelje Tidning och lägger det i koncernen som ett sjunde dotterbolag.
Förändringen kan ge öppningar i Östersund, där båda tidningarna skär ner på personalen och samtidigt måste fatta snabba beslut om ett gemensamt nytt tryckeri.


På Östersunds-Posten pågår förhandlingar där ledningen vill spara in sex miljoner kronor på årsbasis.
– Vi har ett förslag om att bygga upp en stor länsredaktion med huvudsäte i Östersund och dra in lokalredaktioner, säger vd Göran Henriksson.
– Vi vill hellre ha personer än lokaler. Det kan bli fråga om personalminskning men det är inte klart. Vi förhandlar just nu om en ny bemanningsplan, säger han.
Den 8 oktober, dagen före ÖPs styrelsemöte, vill man ha in svar från Länstidningen om gemensamt tryckeri.
– Att Tabloidtryck nu tar över kan göra att det lossnar i den frågan, säger Göran Henriksson.

LT bantar personalen
På Länstidningen förhandlar man om att ta bort 4,5 tjänster, varav två på redaktionen och återstoden på annons-produktion, traffic och kundtjänst.
– Lågkonjunkturen på annonssidan är förstås kännbar även om vi klarade oss rätt bra i september, säger vd Kjell-Åke Pettersson.
Om det ska bli samtryck med konkurrenten ÖP beror på hur offerten ser ut.
– Vi har inte fått in någon offert från Tabloidtryck än. Men det är kanske enklare för dem att hantera frågan än vad det varit för ÖP, säger Kjell-Åke Pettersson.
Lars Lundblad, vd i Centertidningar, tycker att det är ett naturligt led i den framgångsrika tryckerisektorn att Tabloidtryck i Norden blir ett eget dotterbolag.
– Den grafiska industrin är viktig för oss, säger Lars Lundblad. Den omsätter 150 miljoner och vi räknar med en vinst på 15-17 miljoner i år. Nu ska vi successivt lägga in våra tryckerier i Tabloidtryck i Norden med början i Östersund.
Vem som blir chef för Tabloidtryck är inte klart.
LARS ARNBORG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.