Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Risk att källor röjdes till externa företag

Publicerad: 21 maj 2018, 10:58

Independent News and Media, ett av Irlands största mediehus, misstänker att journalisternas data kan ha läckt när externa företag fick tillgång till backupfiler.


Det var när koncernens backupfiler 2014 lades ut för databehandling till minst sex externa företag som säkerhetsluckan uppstod. Bland den data de externa företagen fick tillgång till fanns bland annat journalisternas e-postkonversationer med källor.

Den som anklagas för att ha gett företagen tillgång till datan är företagets förra styrelseordförande som dock nekar till alla anklagelser. Nu pågår både en rättsprocess mot företaget och en utredning av Deloitte som tillkommit på koncernens eget initiativ.

”Styrelsen är skräckslagen av möjligheten att tredjepartskällor kan ha fått access till data som vi äger och som har att göra med våra anställda och andra”, säger bolagets nuvarande styrelseordförande Murdoch MacLennan till Press Gazette.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.