Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ringde politiker hotades med polisanmälan

Publicerad: 28 april 2016, 05:09

När Hela Hälsinglands reporter ringde fullmäktigepolitikern slutade det med ett hot om polisanmälan.


Hela Hälsinglands reporter Mathilda Svensson ringde en kommunalpolitiker som företräder Sveriges pensionärers intresseparti för att ställa frågor om hur hon sköter sitt uppdrag resulterade det i ett hot om polisanmälan.

Politikern hade i början av april lämnat ett sammanträde innan en viktig omröstning. Vilket fick till följd att ett ja till privat hemtjänst i stället blev ett nej. När politikern svarade i sin mobil och förstod att det var en journalist som ringde upp lämnade hon över luren till den lokala SD-ordföranden som fick svara på frågorna. Detta då politikern, även fast hon är invald som ledamot för SPI, sedan en tid röstar med Sverigedemokraterna.

Intervjun publicerades sedan på helahalsingland.se.

I måndags var det ett nytt fullmäktigemöte. Då kom politikern fram till Mathilda Svensson och frågade var hon fått telefonnumret?

Något som Mathilda Svensson inte lämnade ut med hänvisning till meddelarfriheten och att det skulle vara att ett brott mot källskyddet.

Då kontrar politikern med att hon tänker polisanmäla journalisten för att hon ringt till en telefon med hemligt nummer.

Att ha kontakt med media är säkert skitjobbigt ibland, jag förstår det. Men att hota med en polisanmälan för att en journalist sökt en politiker på telefon känns som ett par steg över gränsen. Det skriver Mathilda Svensson i en kommentar på Helahalsingland.se.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev