Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Riksdagen röstade ja till public service-propositionen

Publicerad: 21 november 2013, 15:45

Idag röstade riksdagen ja till regeringens proposition om nytt sändningstillstånd.


Ämnen i artikeln:

Public service

Riksdagen röstade ja till regeringens proposition Bildning och tillgänglighet inför public service-bolagens nya sändningstillstånd 2014-2019. Det blir en tvåprocentig uppräkning och frågan om ny finansieringsmodell sköts på framtiden.

Sveriges Radio vd Cilla Benkö är nöjd med det nya sändningstillståndet: Sveriges Radio har i många delar fått ett bra sändningstillstånd som ger oss förutsättningar för att fortsätta att göra ett agendasättande och angeläget utbud för vår otroligt stora publik även framöver. Samt att vara en nyckelfunktion i ett väl fungerande demokratiskt samhälle säger hon i ett pressmeddelande.

Även SVT:S vd Eva Hamilton är positiv: ”Propositionen innehåller flera skrivningar som innebär att vårt uppdrag på webben stärks, något som understryks ytterligare av riksdagens tillkännagivande. Som helhet ger det nya tillståndet oss möjligheter att utveckla vårt utbud för både befolkningen i stort och för mindre grupper, både i de traditionella kanalerna och via internet. Friheten att utvecklas på webben är nödvändig för att vi fortsatt ska kunna leva upp till vårt samhällsuppdrag”, säger hon i ett pressmeddelande.

Läs propositionen här.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Public service

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev