Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Reporterutbyte efter kulturkrocken

Publicerad: 17 mars 2015, 12:39

Först rök de ihop. Sedan bytte de reportrar med varandra. Nu ska ÖP och Expressen Kultur gemensamt försöka bena ut om det finns någon urbanisering av journalistiken.


Det började med att Expressen Kultur reste till Östersund för att uppleva vad som händer med en stad när hela melodifestvialcirkusen rullar in. Rubriken blev Det är kul när det händer något.

Det fick bland annat ÖP:s nöjesredaktör Frida Hansson att prata om översittarfasoner och kommentarer som lämnar bitter eftersmak. Även om hon i sak ger Expressen rätt att det är kul när det händer någonting.

Debatten spred sig sedan till bland annat DN, Arbetarbladet och P4 Jämtland som anordnade en debatt mellan Expressen Kulturs skribent Björn Barr som skrev den ifrågasatta texten och Bosse Svensson, nu lokalpolitiker men tidigare chefredaktör på ÖP som också skrev ett ilsket brev till Expressens kulturredaktion.

Men nu har det rökts fredspipa mellan redaktionerna. I tre dagar ska de byta reportrar med varandra.

Björn Barr ska åka upp till Östersund igen för att träffa några av sina kritiker igen. Arbetsnamnet för hans artikel är Förlåt, Östersund.

Samtidigt åker Frida Hansson ner till Stockholm för att undersöka vilka Stockholmsjournalisterna är, om det finns några Södermalmsjournalister och var det eventuella landsbygdsföraktet kommer ifrån.

Båda reportagen kommer att publiceras i båda tidningarna.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.