Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Reporterteam från NA attackerades med isblock

Publicerad: 24 februari 2017, 11:00

När NA:s reportrar i går kväll skulle rapportera från en anlagd brand möttes de av snöbollskastning och trakasserier.


Ämnen i artikeln:

Nerikes Allehanda

Nerikes Allehandas (NA) reportrar var på plats i Vivalla centrum för att dokumentera och rapportera från en anlagd brand som utbrutit i området tidigare under kvällen. Men när de anlände började ett ungdomsgäng ropa saker som ”Fuck NA” och ”ni svartmålar vårt område”, rapporterar na.se. Därefter utsattes reportrarna för snöbollskastning.

Till en början upplevde reporterteamet situationen som mer störande än hotfull. Men så plötsligt träffades den ena reportern av ett våldsamt kast.

”Det var mer ett isblock än en snöboll, och det tar hårt i sidan av bakhuvudet och slår till glasögonen på min kollega”, säger NA:s reporter till den egna tidningen.

Den träffade reportern fick en rejäl bula i bakhuvudet. Efter händelsen valde reporterteamet att avbryta rapporteringen.

NA:s tillförordnade ansvarig utgivare, Anders Uddling, är upprörd och sorgsen över att tidningens medarbetare hindras från att göra sitt jobb.

”I en sådan situation kommer säkerheten först, och vi får hitta andra sätt att rapportera”, säger Anders Uddling till na.se.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nerikes Allehanda

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.