Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Replikbråk mellan Filter och Sigge Eklund

Publicerad: 1 april 2014, 06:31

Efter tidningen Filters porträtt av Sigge Eklund riktar han hård kritik mot hur han som intervjuperson behandlats av tidningen. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Filter

I senaste numret publicerade Filter ett reportage om Sigge Eklund, och hans pappa och bror. Sigge Eklund gick sedan till hårt angrepp mot Filter för hur han hanterats som intervjuperson, bland annat att reportaget som skulle handla om honom visade sig handla också om hans pappa och bror.

Det fick tidningen Filter att skriva en replik med rubriken ”Kommentar till Sigge Eklunds klagan” som slår fast att Sigge Eklund var väl medveten om att artikeln skulle handla om de tre släktingarna och inte bara om honom. ”Sigges version är alltså både osann och orimlig. Tvärtemot vad han säger i podcasten fick han dessutom läsa sina citat.”, skriver Filter i repliken, som avslutas med ”ju mer hysterisk motreaktion desto större komik.”

Sigge Eklund har svarat med att lägga upp sina mejlväxlingar där skribenten försäkrar honom om att artikeln inte ska handla om hans släktingar. I en annan mejlväxling ber han att få läsa sina citat, vilket han får göra först efter att tidningen gått i tryck, av denna mejlväxling att döma.

På Filter hänvisas alla frågor till chefredaktören Mattias Göransson som Medievärlden söker.

UPPDATERAD: Nu har Mattias Göransson svarat i ett inlägg på Filters sajt.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Filter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News