fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Replik: Någon måtta på kränktheten får det vara

Lisa Bjurwald förtydligar sitt uttalande i senaste avsnittet av mediepodden "Bjurwald med Giertta", som citeras av Isobel Hadley-Kamptz i Medievärlden.

Publicerad: 15 juni 2018, 09:24

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningFredrik Virtanen

Om det verkligen inte framgick, vilket jag tvivlar på, menade jag att ett flamsigt enmenings-meddelande från okänd människa på ens Facebook-vägg (dessutom när mediet var nytt och tonen rejält mycket slängigare) som lyder: ”X, jag avgudar dig!”, självklart ”riskerar” (för jag har svårt att tro att någon lider av det) att få ett svar av typen ”Så mycket att du vill ligga med mig?” tillbaka.

Själv hade jag definitivt inte tagit mig tid att granska främlingen ifrågas ålder, kön eller bild utan också svarat något skämtsamt tillbaka av typen: ”Jaså Anders Andersson, är tyvärr upptagen… Men skicka en bild ;-)”. Vad klassar Hadley-Kamptz som acceptabelt svar? Något statsmannamässigt av typen ”Varmt tack för ditt beundrande meddelande”? Sorry, men så funkar inte verkligheten. Någon måtta på kränktheten får det vara.

Lisa Bjurwald, journalist och författare

Axel Andén

Läs också

Tveksamma #metoo-publiceringar glöms bort i diskussionen

Journalistenpodden Bjurwald med Giertta: ”Om vi tror vi gör nåt gott för kvinnor genom att hacka på Virtanen och hans leverne så är det helt fel”

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev