Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Rektor visade bild med brinnande lokaltidningar

Publicerad: 27 november 2018, 13:15

När Minervaskolans rektor höll tal för examenseleverna visade hon en bild där Umeåtidningarna VK och Folkbladets logotyper brann. Bakgrunden är en kritisk granskning där skolan vägrat svara på frågor.


Ämnen i artikeln:

Västerbottens-KurirenFolkbladet

I våras granskade Umeåtidningarna Västerbottens-Kuriren och Folkbladet Minervaskolan i Umeå. Skolans företrädare vägrade hela tiden att låta sig intervjuas. Men på examensdagen i juni, inför 200 examenselever och skolans personal, visade rektorn upp en bild med tidningarnas logotyper över en brinnande bakgrund. Förra veckan fick Folkbladet tag i bilden och publicerade en text om händelsen, där bland annat en kritisk lärare uttalade sig.

– Jag blev ganska upprörd när jag såg bilden. Först vägrar skolans ledning att svara på frågor, och sedan gör man så här på examensdagen för en massa 19-åringar som är på väg ut i livet och i en tid när vi är satta under stor press och man ifrågasätter fria medier, jag tycker att det är otroligt märkligt agerat av en skolledning, säger Folkbladets chefredaktör Erik Isberg

VK:s chefredaktör Jessica Wennberg håller med:

– Alla som vi granskar blir inte glada, och vi har granskat Minervaskolan i flera omgångar, men aldrig fått intervjua dem. Det här ska ju ha ska ju ha skett i något raljerande sammanhang, men det är klart att det känns lite märkligt att det är ett budskap man vill skicka med eleverna när de ska ut i livet, säger hon.

I går kväll skickade skolans ledning en kommentar där de menade att bilden var tagen ur sitt sammanhang och att rapporteringen innehöll en rad felaktigheter, dock utan att precisera vilka.

Folkbladets chefredaktör Erik Isberg har bloggat om händelsen här.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News