Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Reinfeldt gör rätt som inte skriver på för Isaak

Publicerad: 4 maj 2009, 02:39

Flyktingombudet och debattören Merit Wager anser att det är rätt av statsminister Fredrik Reinfeldt att inte skriva på de fyra stora dagstidningarnas upprop för Dawit Isaak.


Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

I ett inlägg på Newsmill skriver Merit Wager att en statsminister inte ska lägga sig i hur andra stater ”behandlar en enskild person som är medborgare i den staten”. Enligt henne spelat det ingen roll om personen också har svenskt medborgarskap, befinner man sig i sitt ursprungsland där man har sitt ursprungsmedborgarskap så är det endast det medborgarskapet som gäller inom det landets gränser.

”Hade vi däremot haft Mona Sahlin som statsminister så är risken stor att hon hade gjort bort både sig själv och Sverige och skickat iväg ett brev till Eritrea.”, skriver Merit Wager.

Vad Reinfeldt däremot kan göra, anser hon, är att uttala sig starkt fördömande mot att Eritrea fängslar människor för deras religiösa tro, politiska uppfattning eller för att de uttryckt sina åsikter offentligt.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.