Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Region Skåne mörkar av rädsla för negativ publicitet

Publicerad: 12 april 2016, 07:50

Tio vårdcentraler inom Region Skåne har fått omfattande kritik vid en medicinsk revision. Kristianstadsbladet får inte veta vilka på grund av att det kan leda till negativ publicitet.

Ämnen i artikeln:

Kristianstadsbladet

2014 gjordes en motsvarande revision, då kritiserades ett antal enheter som också namngavs i tidningsartiklar. Hälso- och sjukvårdsdirektör Ingrid Bengtsson-Rijavec anser i en skrivelse till en enhetschef att: utifrån de erfarenheter som gjordes 2014 och den negativa publicitet som uppkom då valde vi att sekretessbelägga materialet 2014.

Till Kristianstadsbladet säger hon att Det kom rätt mycket synpunkter från vårdgivarna, att det kunde påverka deras verksamhet på ett negativt sätt. Nu när vi gjorde revisionen gjorde vi en annan bedömning tillsammans med våra jurister, att vi skulle sekretessbelägga namnen. Nu ska det prövas rättsligt så får vi se om våra jurister gjorde en riktig bedömning eller inte.

Hon får även frågan av Kristianstadsbladet om risken för negativ publicitet anges som skäl att sekretessbelägga även andra handlingar på Region Skåne.

Det kan jag inte svara på. Jag kan bara svara för det här. I varje enskild fråga ser det väldigt olika ut beroende på vad det är för typ av ärenden.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev