Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Redaktör på Nya Tider bakom kampanj mot journalister

Publicerad: 23 mars 2017, 13:02

En redaktör på den presstödsberättigade tidningen Nya Tider ligger bakom en kampanj för att söka upp och konfrontera journalister i deras hem, skriver Expo.


I en ny kampanj på sociala medier uppmanas tittarna att göra hembesök hos journalister. Argumentationen är att eftersom journalister ibland söker folk i deras hem så ska de få igen med samma mynt.

”Tänk bara ett besök, vilken panik de får. Tänk om tio, 20 pers besöker dom dagligen, sju dagar i veckan. Jag lovar jag, dom kommer att tänka om, när de ska hänga ut folk. Nu tror dom att de har, i sin lilla bubbla, så tror de att de har majoritetsstöd av folket. Dom tror att de är orörbara – att dom inte går att komma åt. Bara gå dit! Filma, intervjua dom.” säger personen i klippet.

Idag avslöjar Expo att en av dem som ingår i filmteamet är redaktör på tidningen Nya Tider som i år får 3,4 miljoner kronor i statligt presstöd för sin verksamhet.

Expo har sökt både redaktören och Nya Tiders chefredaktör, den tidigare Nationaldemokraten Vávra Suk, för en kommentar.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News