Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Readly-utmanare till Sverige

Publicerad: 10 november 2015, 08:12

Inom en snar framtid får svenska Readly, som är ett slags Spotify för publikationer, konkurrens av indiska Magzter.


Ämnen i artikeln:

BreakitReadlyDagens Media

I somras rapporterade Dagens Media att Magzter planerade att ge sig in på den svenska marknaden. Nu uppger Breakit att Magzter är nära att ingå avtal med tidningsförlagen.

Vi är helt inom tidtabellen och allt är klart inom någon vecka. Förlagsbranschen omsätter mer än musikbranschen, men ska de klara digitaliseringen som sker så behövs det tjänster som Magzter. Varje förlag kan inte ge ut en egen app eftersom konsumenterna vill ha allting samlat, precis som i en tidningskiosk, säger Marcus Tilgmann, ansvarig för Magzter i Norden till Breakit.

Sedan starten 2011 har Magzter lyckats få 27 miljoner betalande användare världen över. Prenumeranter som får tillgång till Magzters 7 000 publikationer.

Magzters huvudkontor finns i New York. Enligt Marcus Tillman ska ett mindre säljkontor snart ta plats i Stockholm. Sedan ett år tillbaka har Magzter också ett kontor i Helsingfors, men lanseringen i Finland dröjer fokus nu ligger på Sverigemarknaden:

Sverige ligger två år före Finland när det gäller köpande av digitala produkter. Det är som natt dag. Vad det beror på vet jag inte, men det finns nog flera skäl till det. Det är först nu som musiktjänsterna och Netflix har exploderat i utveckling i Finland, säger Marcus Tilgmann, som själv är från Finland, till Breakit och fortsätter:

Vi ligger alltid efter, även mode. Det tar 45 min att flyga över, men det tar 1,5 år för en trend att ta sig över.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BreakitReadlyDagens Media

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev