Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

RÅ vill ompröva speldomen

Publicerad: 22 augusti 2011, 09:27

I juni friade Svea hovrätt Otto Sjöberg och Anders Gerdin, tidigare chefredaktörer för Expressen och Aftonbladet. Nu har riksåklagaren överklagat domen.


Riksåklagaren (RÅ) har begärt prövningstillstånd i Högsta domstolen av den så kallade spelannonsdomen. RÅ har fått till första september på sig att utveckla sin begäran.

Väljer Högsta domstolen att bevilja prövningstillstånd kan hovrättens beslut rivas upp det kan bli åtal och fällande domar för de som publicerat olagliga spelannonser.

Med tanke på att det var HD som beordrade hovrätten att inhämta det förhandsbesked från EU-domstolen som i sin tur ledde fram till den friande hovrättsdomen skulle det förvåna om HD beviljar prövningstillstånd. Men risken finns naturligtvis. Den som inte redan publicerat en massa spelbolagsannonser bör därför avvakta HD:s beslut i frågan om prövningstillstånd, säger TU:s chefsjurist Per Hultengård.

Åklagaren: Därför ska Otto Sjöberg och Anders Gerdin fällas

Speldomen: Gerdin och Sjöberg frias

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News