torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Putin har klubbat medielagen

Publicerad: 15 oktober 2014, 13:52

Från och med årsskiftet får det utländska ägandet i ryska medieföretag var högst 20 procent. Ett beslut som bland annat slår mot MTG.

Ämnen i artikeln:

MTG

I dag har Rysslands president Vladimir Putin skrivit under de nya medielagarna. De träder i kraft redan vid årsskiftet. Ryska medieföretag får då högst ha ett 20-procentigt ägande av utländska företag. I nuläget ligger den nivån på 50 procent.

Ett av företagen som drabbas av förändringen är MTG som äger 37,9 procent av CTC Media som framförallt bedriver tv-underhållningsverksamhet i Ryssland. Hur bolaget nu ska agera är inte klart.

Det här är självfallet en mycket komplex situation, och vi arbetar nära både ledningen i de lokala bolagen och våra rådgivare för att undersöka våra alternativ framöver. Det är för tidigt att ha lösningar för vart och ett av de påverkade bolagen, men vi undersöker en rad olika möjliga åtgärder. Dessa underhållningsbolag har byggts upp under 20 år, och kanalerna är bland de mest populära i Ryssland, så vi kommer att göra allt vi kan för skydda samtliga intressenters intressen. Det säger MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann i en kommentar.

Rysslands största affärstidning Vedomosti kan också bli till salu. I nuläget ägs den av Finacial Times, Dow Jones och Sanoma-koncernen.

Putin vill begränsa MTG:s ägande

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev