Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Public service skogsbrandsbevakning mest förtroendeingivande

Publicerad: 4 september 2018, 12:33

När analysföretaget Novus bad mediekonsumenterna att rangordna sitt förtroende för mediernas rapportering om skogsbränderna hamnade SVT och P4 i topp.


Ämnen i artikeln:

SVTSveriges RadioPublic service

Bevakningen av utvecklingen kring sommaren skogs- och markbränder i Västernorrland, Jämtland, Dalarna och Gävleborg sköttes bäst av SVT och P4, anser de boende i de drabbade områdena. Det framgår av en undersökning som har gjorts av analysföretaget Novus på uppdrag av SVT och Sveriges Radio.

De flesta, både bland boende och övrig allmänhet, vände sig till traditionell tv, radio samt tidning i mobilen för att ta del av nyheter och information om bränderna. Och det var i första hand SVT och P4 som de boende i brandområdena hade högst förtroende för. Övriga ansåg att SVT och TV4:s rapportering var mest förtroendeingivande.

Mer om undersökningen

Två målgrupper har undersökts med hjälp av webbintervjuer i slumpmässigt rekryterad webbpanel, primärt Novus Sverigepanel. Intervjuer har skett under perioden 31 juli – 17 augusti 2018.

- Svenska allmänheten, 18-79 år; 1506 intervjuer, deltagarfrekvens 56 procent.
- Drabbade områden; boende i Västernorrland, Jämtland, Dalarna och Gävleborg, minst 500 intervjuer/län, totalt genomfördes 2196 intervjuer, deltagarfrekvens 54 procent.

Läs mer om och ta del av hela undersökningen här.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev