Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Public service-kommittén vill skrota radio- och tv-licensen

Publicerad: 28 augusti 2017, 04:12

Utredningen om framtidens public service-finansiering som läggs fram i höst kommer att föreslå att radio- och tv-licensen skrotas. Det uppger flera källor till Medierna i P1.


– Jag uppfattar att det inte finns något stöd i kommittén eller i riksdagens partier för att behålla den traditionella tv-licensen. Den har överlevt sig själv och håller varken tekniskt eller politiskt, säger Olof Lavesson, moderat ledamot i public service-kommittén till Medierna.

Systemet med radio- och tv-licens ska ersättas med en avgift via skattsedeln om det förslag som ska läggas fram i höst går igenom i riksdagen enligt vad Medierna erfar. Avgiften ska bli individuell utifrån inkomst men med tak som ska innebära att höginkomsttagare inte ska betala väsentligt mer än i dag. Den ska tas in via skattsedeln men gå utanför statens budget.

Public service-kommittén ska presentera sitt förslag för regeringen senast den 17 november. Därefter ska förslaget ut på remiss innan beslut i riksdagens kan tas under våren eller hösten 2018.

Läs mer här:

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.