Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Proteststormen uteblev när Ölandsbladet bytte form

Publicerad: 4 mars 2015, 13:09

Ölandsbladets chefredaktör Peter Boström var beredd på protester när tidningen i går tog på sig Gotas koncerngemensamma form. Men hans farhågor kom på skam.


För några år sedan flyttade Ölandsbladets ledning familjematerialet ett par uppslag bakåt. Vilket fick ölänningarna att reagera riktigt ordentligt. Det var deras tidning och den skulle det inte ändras i. Ett bevis på det var den namninsamling som Centerpartiets kvinnoförbund på Öland gjorde.

De kom upp med sju tätskrivna A4 fyllda med namn där de krävde att vi skulle flytta tillbaka familjesidorna. Så då fick vi göra det, säger Peter Boström.

Därför var det med viss bävan han gick till jobbet på tisdag efter det att tidningen som sista enhet i Gota Media bytt till den nya koncerngemensamma grundformen.

Men det har inte kommit ett enda klagomål. Det är helt makalöst, jag får nog ompröva ölänningarna lite, säger Peter Boström.

Redaktionen på Ölandsbladet har jobbat mycket med att läsarna ska känna igen sig så mycket som det bara går i den nya tidningen:

Så det verkar vi ha lyckats med.

Har ni fortfarande hela förstasidan fylld med annonser?

Absolut. Det ändrar vi inte på.

Tidningen har ett strikt lokalperspektiv. När Ölandsbron är avstängd på grund av någon olycka eller dåligt väder så gör löp på att Fastlandet isolerat från Öland. Men det betyder inte att det bara är 0485:or (riktnumret till Öland) som läser tidningen.

Av alla besökare på vår nya sajt i går var 628 stycken från Stockholm, säger Peter Boström.

Besökarna möts nu av en sajt som förutom ny design även innehåller betydligt mer. I alla fall för prenumeranterna. Förutom innehållet i papperstidningen ska det nu läggas ut fler nyheter.

Den tryckta versionen kommer ut tisdagar, torsdagar och lördagar.

BLT och Sydöstran delade på sig i natt

Premiär idag för nya tidningar i Kalmar

Gotas betallösning kommer i oktober

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.