Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Protester mot Mats Edman medarbetare kräver hans avgång

Publicerad: 1 december 2015, 13:50

På Dagens Samhälle pågår ett uppror mot chefredaktören Mats Edman. Fackklubben är upplöst och arbetstagarrepresentanterna i bolagsstyrelsen har avgått i protest, skriver Journalisten.


Ämnen i artikeln:

SKLMats EdmanJournalistenDagens Samhälle

Åtta av tjugo journalister på tidningen har skrivit under en misstroendeförklaring som gått till tidningens bolagsstyrelse och till ägaren SKL:s styrelse.

Enligt redaktionella medarbetare som Journalisten talat med förekommer det mobbning på arbetsplatsen och ledningen lyssnar inte på personalen. Det dåliga arbetsklimatet har lett till flera sjukskrivningar och sedan Mats Edman tillträdde har flera personer valt att sluta.

Själv vill Mats Edman inte låta sig intervjuas av Journalisten utan han hänvisar vidare till tidningsbolagets styrelseordförande Julia Branting, som konstaterar att missnöje med hur redaktionen har letts är stort:

”Situationen är utomordentligt allvarlig. Vi följer detta löpande och har extrainsatta styrelsemöten. Vi har vidtagit åtgärder som vi förväntar oss ska ha effekt, bland annat på ledarskapet. Har de inte de förväntade effekterna måste andra åtgärder vidtas”.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News