Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Protest utanför Egmont i Malmö

Publicerad: 17 november 2016, 09:12

Idag vid lunchtid kommer företrädare för Journalistförbundet och Svenska Fotografers Förbund att hålla en protest mot Egmonts nya frilansvillkor.


Ämnen i artikeln:

Egmont

Idag samlas företrädare från de båda förbunden utanför Egmont i Malmö för att dela ut flygblad och bjuda på upphovsrättstårta.

Anledningen är det nya avtal som skickades ut till Egmonts frilansmedarbetare i september. Enligt Journalistförbundet och Svenska Fotografers Förbund är det ett hårt angrepp mot
upphovsrätten eftersom det innebär att Egmont får oinskränkt rätt att använda frilansarnas material i alla sina produkter under obegränsad tid.

”Egmonts nya affärsidé är alltså att frilansmedarbetare ska förse dem med gratis material. Det är naturligtvis helt oacceptabelt och ingen skälig eller moraliskt riktig strategi för ett seriöst medieföretag, säger Åsa Ohlsson”, ordförande i Frilans Syd, Journalistförbundets klubb för frilansar i södra Sverige i ett pressmeddelande.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Egmont

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.