Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

ProSieben köper tillbaka aktier

Publicerad: 30 augusti 2011, 11:32

Även ProSieben som äger kanal 5 och 9 och Mix Megapol i Sverige gör nu återköp av sina aktier precis som norska Schibsted.


Ämnen i artikeln:

Prosieben

Bolaget har meddelat den tyska börsen att man har för avsikt att köpa tillbaka 2,5 miljoner aktier vilket utgör 1,15 procent av det totala antalet.

Bolaget sålde aldrig sina svenska kanaler, men avslutade i juli försäljningen av sin verksamhet i Holland och Belgien. Försäljningen innebar att bolaget i förra veckan kunde amortera av hela 1,2 miljarder euro av sin skulder. Kvar av sina stora skulder har man nu 2,4 miljarder euro varav huvuddelen löper till 2016

Företaget som 2010 hade sitt bästa resultat någonsin låter en oberoende finansiell institution göra akiteåterköpen utan påverkan av företagesledningen i ProSiebenSat.1 Media AG.

Återköpen började i går på tyska börsen. Aktierna skall användas till långsiktiga incentivprogram för bolagets chefer.

Prosiebenaktien var en stor vinnare under 2010 och handlades så sent som i början på året kring 24 euro efter att under 2009 haft en bottennotering på 0,9 euro När det här skrivs kostar aktien  knappt 13 euro på den tyska börsen.

Lars Herlin

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Prosieben

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News