Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Prisas för digitalt platspaket

Publicerad: 9 april 2014, 11:24

Mittmedias digitala affärsutvecklare Håkan Hamrin får Mittmedias stipendium till Läkerolgrundaren Adolf Ahlgrens minne på 50 000 kronor.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

”Förra året var bara 3% av Mittmedias platsannonsintäkter digitala, resten har legat i papper och den kurvan har inte sett direkt positiv ut. Det är inte särskilt många som jobbar i papper överhuvudtaget längre när det gäller kompetensförsörjning, därför har vi i år sampaketerat printplatsannonsen med en digital del som omfattar sajten mittjobb.se och exponering i både facebook och twitter. Att köpa enbart en platsannons i papper i Mittmedia går inte längre”, säger Peter Karlsson, chef för Mittmedias företagsmarknad, i en kommentar.

Satsningen MittJobb  har hittills varit mycket lyckosam och inbringade första månaden en miljon nya digitala intäktskronor, samtidigt som printannonsintäkten för plats också ökade.

”Det är jätteroligt att få en sådan här bekräftelse. Beskedet kom plötsligt, men jag är ändå nästan säker på att jag kommer att vilja åka till USA och lära mig mer om hur Gannett arbetar där. Dessutom vill jag försöka förstå på vart det snabbt växande området kring annonsbörser och RTB verkar ta vägen i framtiden”, säger Håkan Hamrin i en kommentar.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.