Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Presstödet kan höjas

Publicerad: 9 januari 2013, 12:53

Helene Petersson (s), som sitter med i presstödsutredningen, ser en möjlighet att höja nivåerna på presstödet före 2017.


Ämnen i artikeln:

Presstöd

Jag ser en möjlighet till en indexuppräkning av presstödet, eftersom det kommer att finnas mer pengar inom befintligt system än vad som kommer att betalas ut de kommande åren.

Vad beror det på?

Det beror bland annat på att upplagorna sjunker.

Men kan det ske före nästa presstödsperiod som börjar 2017?

Ja kulturministern bör se över möjligheten, och att det ska hända något före 2017, det utgår jag ifrån. Vi ska lämna vårt förslag 2013 och sedan finns det möjligheter att förändra stödet.

Helene Petersson förstår kulturminister Lena Adelsohn Liljeroths beslut att inte initiera något tilläggsdirektiv till utredningen.

Jag vill nog inte säga att jag är positiv till att det inte kommer några tilläggsdirektiv men jag har full förståelse för det och tycker det är en korrekt bedömning i och med att vi ska vara klara i augusti. Ett tilläggsdirektiv riskerar att fördröja utredningen, säger hon.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Presstöd

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.