Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Pressens Tidning – läsarnas favorit

Publicerad: 17 maj 2006, 05:35

Pressens Tidning är den som flest läsare ser som en favorittidning. Det visar Sveriges Tidskrifters stora kvalitetsundersökning.


70 tidskrifter ingår i Sveriges Tidskrifters och Orvestos stora kvalitetsundersökning. Frågorna som deltagarna fått svara på handlar mycket om hur användbar tidskriften är, hur fördjupande den är och hur man tycker att annonserna fungerar.
På tre områden har Pressens Tidning fått bäst siffror av alla. 66 procent anser att Pressens Tidning är en favorittidning, Computer Sweden är tvåa med 57 procent och Ny Teknik trea med 55 procent.
25 procent anser att Pressens Tidning är fördjupande, tvåa kommer Brandsäkert med 21 procent och trea Lag & Avtal med 18 procent.
När det gäller gott rykte delar Pressens Tidning förstaplatsen med Lärarnas Tidning som båda fick 24 procent. Trea kom Läkartidningen med 23 procent.
Artiklar i Pressens Tidning är också något som många av tidningens läsare relaterar till i samtal med andra, 70 procent för att vara exakt. Tvåa respektive trea kom Dagens Media (60 procent) och Dagens Medicin (59 procent).
Tidningen är också bäst på att skapa vi-känsla, 69 procent uppger att de känner samhörighet med andra som läser tidningen, tvåa där är Svensk Jakt, 54 procent och Svensk Golf, 52 procent.
Även de kommersiella budskapen uppskattas ordentligt i Pressens Tidning, 49 procent av läsarna säger att de haft nytta av annonserna. Genomsnittet bland alla undersökta tidskrifter ligger på 34 procent.
Svensk Golf är den tidskrift som har bäst resultat i flest antal kategorier, elva stycken. Riksdag & Departement kommer tvåa med sju kategorier, Datormagazin trea med sex kategorier och Pressens Tidning och Vi bilägare på delad fjärdeplats med fem kategorier vardera.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev