Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Premiär för ÖP Magasin

Publicerad: 21 mars 2018, 11:12

Mittmedias nya gratistidning i Östersund heter ÖP Magasin och lanseras i dag.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

I slutet av november gick 100 procent-tidningarna 100% Östersund, 100% Krokom och 100% Strömsund i graven. Nu lanserar Mittmedia sin nya gratistidning i Jämtland. Hanna Thelenius, marknadskoordinator i Östersund och samordnare för tidningsprojektet, berättar om bakgrunden:

”Vi märkte att det började gå sämre med annonsförsäljningen och kände att vi ville göra ett omtag på gratistidningarna. Efter att ha gjort marknadsundersökningar kom vi fram till att det skulle bli en månadstidning riktad mot hela Jämtland och att den skulle komma ut före lönehelgen”, säger hon till Mittmedias internreporter.

Den nya tidningen, som är något tjockare än morgontidningen Östersunds-Posten, ska heta ÖP Magasin och delas ut till hushållen i Östersund och Krokoms kommun. I övriga Jämtland kommer tidningen att finnas i tidningsställ. I dag är medarbetarna ute på stan och delar ut premiärutgåvan.

Tidningen trycks i Östersund på Mittmedia Prints anläggning.

I slutet av december i fjol stod det klart att Mittmedia lägger ned gratistidningen Mitt Dalarna och ersätter den med DT:s helgmagasin Pralin.

Läs också

Mitt Dalarna läggs ned – ersätts av DT:s helgmagasin

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.