Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Premiär för nya NA

Publicerad: 17 januari 2013, 12:52

I dag kom första numret av nya NA. Tidningen har fått en modernare form menar redaktionschef Helena Sträng. Den går också betydligt lättare att göra.


Nya NA har fått en modern form, anpassad för 2013. Och det var verkligen på tiden tycker redaktionschef Helena Sträng.

Men formen är inte den enda förändringen. Nu har tidningen också slutat att editionera. Tidigare gjorde man en version för södra delen av spridningsområdet, en version för Bärgslagen samt en för Örebroområdet.

Nu får alla läsare allt.

Vilket har efterfrågats, säger Helena Sträng.

Produktionen har också effektiviserats. Reportrarna lägger nu själva in sina texter på sidorna.  Det har gjort att NA nu har 7,5 redigerare jämfört med 13,5 tidigare.

Målet är att 20 procent av sidorna ska göras ut av redigerare.

Det kan handla om spetsmaterial, egna stora granskningar till exempel. Men också sidor där annonserna inte följer mallen, säger Helena Sträng.

Ser du någon skillnad mellan de sidor som reportrarna gjorde merparten av, jämfört med de som redigerarna arbetade med?

Det är klart att vi behöver alla bli bättre på det här. Men jag skulle ändå säga att reportrarna klarade av det här förvånansvärt bra.

Omgörningen hänger samman med att Promedia-tidningarna ska samordna sig. Grundformen ska bli gemensam. VLT har redan gått över. Inom några månader ska även Norrtelje Tidning och Länstidningen i Södertälje byta design.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.